T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / SÖĞÜT - Küre Dursun Fakıh Ortaokulu

E-TWİNNİNG PROJELERİMİZ (2021-2022)

Okulumuzun Türkçe Öğretmeni Halime GÜN öncülüğünde bu yıl okulumuz E-twinning'de uluslararası dört proje yürütüyor. Okulumuz iki projenin (ADD A COLOR! ve EAT HEALTHY LIVE HEALTHY!) kurucusu oldu. Uluslararası iki projeye (TASTE HEALTHY LIFE! ve WE LEARN TOGETHER FOR THE FUTURE!) ise ortak oldu. Emeklerinden dolayı Türkçe Öğretmenimiz Halime GÜN ve katılım gerçekleştiren ve destek veren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Halime GÜN tarafından oluşturulan ilk proje olan ADD A COLOR! (BİR RENKTE SEN KAT!) projesinde 7/A sınıfı öğrencileri aktif olarak rol aldılar ve hepimizi gururlandırdılar. Projeye katılan öğrencilerimiz Saadettin B., Emine A., Efe H., Ege H., Eser T., Elanur C., Tuğba C., Hatice Y., Fahrettin T., Mehmet Y.  adlı öğrencilerimiz olmuşlardır. 

Projemizin Amacı: Dünya kocaman bir bahçe ve ulusların her biri bu bahçenin benzersiz bir çiçeğidir. Kültürler ise bu çiçeklere asıl güzelliğini veren renklerdir. Dünyadaki bütün kültürler aynı olsaydı Dünya çok sıkıcı bir yer olurdu. Kültür, bir ulusu benzersiz yapan yegane şeydir. Her ulus kendi kültürüne sahip çıkmalıfarklı kültürlere de saygılı olup o kültürleri anlamaya çalışmalıdır. Bu proje, hem kendi kültürel miraslarını tanımaları hem de başka insanların kültürlerini tanıyıp onların kültürlerine saygı duymaları amacıyla oluşturulmuştur. 

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Halime GÜN tarafından oluşturulan ikinci proje olan  "EAT HEALTHY LIVE HEALTHY !"  (SAĞLIKLI BESLEN SAĞLIKLI YAŞA !) projesinide 7/A sınıfı öğrencileri yürütüyorlar. Öğrencilerimize başarılı çalışmaları  ve okulumuzu uluslararası projelerde temsil ettikleri için teşekkür ediyoruz.  Projeye katılan öğrencilerimiz Sadettin B.  Emine A.   Efe H.  Ege H. Eser T.  Elanur C. Tuğba C. Hatice Y. Fahrettin T. Mehmet Y. adlı öğrencilerimizdir. 

Projemizin amacı : Öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri için sağlıklı besinlerin neler olduğunu ve bu sağlıklı besinlere nasıl ulaşabileceklerini  öğrenmelerini sağlamak aynı zamanda  öğrencilerdeki  obezite, diyabet  gibi çeşitli sağlık sorunlarının çözüme yardımcı olmak ve öğrencilere doğayı koruma bilinci kazandırmak amacıyla hazırlanmış bir projedir.

Okulumuzun ortak olarak katıldığı üçüncü projemizin ismi TASTE HEALTHY LIFE! (SAĞLIKLI YAŞAMIN TADINA BAK !). Bu projeye  6/A sınıfı öğrencilerinin yoğun isteği üzerine katıldık. Öğrencilerimiz proje başından itibaren aktif olarak  rol alarak ve hepimizi gururlandırmaya devam ediyorlar. Projemizi Okulumuz Türkçe Öğretmeni Halime GÜN, 5/A sınıfından bir öğrenci ve 6/A sınıfı öğrencileri yürüteceklerdir. Projeye katılan öğrencilerimiz ESMA I. ARDA T. HALİL Ö.  ECRİN Ö. KAMİLE Ö. HACER Ö. ŞEYMA K. CİHAT A. KAMİL D. ABDULLAH EGEMEN Ö. adlı öğrencilerimizdir. 

Projemizin Amacı:Projemiz ile günümüz yemek kültürüne karşı çocuklarda sağlıklı beslenme konusunda farkındalık yaratmayı ve sağlık bilincine sahip bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Sağlıklı gıdaların hayatımızdaki yerini anlamaları için çocukların besin içeriklerini araştıracağız. Ürün içeriği okuma çalışmaları yapacağız. Özellikle çocukların sevmedikleri sebze ve meyveleri keyifle tüketebilmeleri için tabak tasarımı etkinliği düzenleyeceğiz. Okul hayatında hazır yemek yerine atıştırmalık olarak tercih edilebilecek alternatif menüler hazırlayacağız.

Okulumuzun  ortak olarak katıldığı dördüncü uluslar arası projemizin ismi " WE LEARN TOGETHER FOR THE FUTURE" (GELECEK İÇİN BİRLİKTE ÖĞRENİYORUZ.). Bu projemizi de Okulumuz Türkçe Öğretmeni Halime GÜN , 5/A sınıfından bir öğrenci ve 6/A sınıfı öğrencileri yürüteceklerdir. Projeye katılan öğrencilerimiz ESMA I. , ARDA T. , HALİL Ö. , ECRİN Ö. , KAMİLE Ö. , HACER Ö., ŞEYMA K., CİHAT A., KAMİL D., ABDULLAH EGEMEN Ö. adlı öğrencilerimiz olmuşlardır. Öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Okulumuzu  uluslararası platformlarda temsil ettikleri için kendileriyle gurur duyuyoruz.

Projemizin Amacı, Avrupa Komisyonu tarafından önerilen yıllık temayı takip ediyor ve katılanların yenilikçi Avrupa boyutuna açık olmalarını, öğrencilerimiz için yeşil ve kapsayıcı bir ortamda öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca projenin faaliyetleri 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeyi, eleştirel düşünmeyi ve medya okuryazarlığını geliştirmeyi amaçlıyor. Öğrencilerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmada aktif ve etkili vatandaşlar olarak rollerini yerine getirmelerinide kolaylaştırıyor. Projemiz öğrenciler için, dışlanma riski altındaki insanlara özen göstermenin, gezegeni ve kaynaklarını korumak için adımlar atmanın harika bir yoludur ve projemizde; sorumluluk alma, iletişim kurma, işbirliği içinde çalışma, tartışmalara katılma, dijital araçları bilinçli ve etkin kullanma gibi sosyal ve yurttaşlık becerilerinin gelişimine katkı sağlayacaktır.

05-12-202105-12-202105-12-202105-12-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2021 - Güncelleme: 05.12.2021 23:00 - Görüntülenme: 258
  Beğen | 0  kişi beğendi